טיפולי שיניים לחולים בסיכון גבוה
בפגישה הראשונה מתבצעת התאמה בין המצב הרפואי הכללי לבין המצב בחלל הפה.
אנו עוברים ביחד על רשימת האבחנות והמחלות מהן סובל המטופל וכן על רשימת התרופות. לכן, חשוב להביא לפגישה רשימה מסודרת (שלרוב ניתנת ע"י רופא המשפחה) של כל התרופות אותן נוטל המטופל, כולל סיכומי אשפוז – מהשנה האחרונה.
מסתכלים על המצב בחלל הפה – שיניים ורקמות רכות וכן על צילומי הרנטגן אותם מביא המטופל (יש להביא לפגישה הראשונה צילום פנורמי עדכני, לפחות מחצי השנה האחרונה).
ביחד, מחליטים על תכנית טיפול דנטלית המתאימה למטופל מבחינת מצבו הרפואי (וכן, גם מצבו הכלכלי). למשל, האם ניתן או לא ניתן לבצע השתלות שיניים, האם תותבות נסמכות שתלים הן פתרון שמתאים למצב יותר מאשר שיקום קבוע, האם לשמר שיניים מסוימות או דווקא להעדיף את הוצאתן.
אני נוהגת להתאים למטופל תכנית היגיינה אוראלית שתשמר את תוצאות הטיפול בצורה המיטבית: התאמת תדירות הפגישות אצל השיננית, התאמת מברשת שיניים (חשמלית או ידנית), התאמה של סוגי משחות השיניים על פי מצב ריריות חלל הפה, התאמה של תכשירים שונים ושטיפות פה שונות להקלה על יובש פה ולמניעת הידרדרות המצב הדנטלי.
יחד עם הרופאים המטפלים – רופא המשפחה, קרדיולוג, אונקולוג או כל רופא אחר, מחליטים על התאמת הטיפול הרפואי הכללי לתכנית הטיפול בשיניים.
למשל, שינוי תכנית אינסולין כאשר מתוכננות עקירות שיניים, ייעוץ לגבי טיפול במדללי דם, התאמת טכניקת הטיפול בשיניים למטופלות ולמטופלים הנוטלים תרופות לחיזוק העצם, החלטה על צורך בטיפול אנטיביוטי מניעתי לחולי לב מסוימים ועוד.
רק אחרי כל התיאומים הנ"ל ניתן להתחיל בבטחה בתכנית הטיפול, שבסופה תצאו מהמרפאה עם חיוך רחב ובבריאות שלמה.