ייעוץ וטיפול באנשים הנוטלים תרופות לטיפול במחלות עצם

בית / ייעוץ וטיפול באנשים הנוטלים תרופות לטיפול במחלות עצם

שירות ייחודי במרפאת השיניים של ד"ר טל ברג – ייעוץ וטיפול באנשים הנוטלים תרופות לטיפול במחלות עצם.

בשנתיים האחרונות, במסגרת הפקולטה לרפואה של הטכניון כחלק מהשלמת התואר ד"ר במדעי הרפואה (PhD), עורכת ד"ר ברג מחקר העוסק בתהליכי הריפוי של העצם כחלק מתופעת הלוואי של חומצה זולדרונית ("זומרה") הגורמת לנמק של הלסת.

במרפאת השיניים בכרמיאל, ניתן ייעוץ וטיפולי שיניים לחולות וחולים הנוטלים, מכל סיבה שהיא, תרופות המשפיעות על ריפוי העצם: פוסאלן, פרוליה, "זומרה", "ארדיה", X-GEVA ועוד.

כמו כן ניתן אישור לתחילת הטיפול בתרופות אלו עבור אנדוקרינולוגי / אונקולוגי.

תרופות המשפיעות על תהליכי ריפוי העצם ניתנות במצבים הבאים:
1. אוסטיאופורוזיס – מחלה שבה חלה הידלדלות במאסת העצם, בעיקר בנשים בגיל המעבר. המחלה גורמת לכאבי עצמות קשים, שברים בחוליות עמוד השידרה וצוואר הירך ועלולה לגרום למוגבלות משמעותית בתנועה. אוסטיאופורוזיס יכולה להופיע כמחלה בפני עצמה או כתופעת לוואי של טיפולים תרופתיים, כמו למשל טיפול כרוני בסטרואידים (פרדניזון).

2. מחלות ממאירות השולחות גרורות לעצמות – בעיקר גידולים ממאירים של השד, הערמונית, הכיליה, ריאות וסרטן דם מסוג מיאלומה נפוצה.

3. מחלות מטבוליות של העצם כמו מחלה ע"ש Padget.

בשנת 2003 דווח לראשונה על תופעת לוואי בחולים האונקולוגיים הנוטלים תרופות המשפיעות על ריפוי העצם, של נמק של הלסתות. מאז התגלו אינספור מקרים ונוסחו פרוטוקולים שונים להתמודדות עם התופעה.

באילו תרופות מדובר?
1. משפחת ביספופסונטים – תרופות הניתנות לטיפול הן באוסטיאופורוזיס והן במחלות ממאירות השולחות גרורות לעצמות. התרופות המפורסמות שניתנות פומית לטיפול באוסטיאופורוזיס הן פוסאלן, ריבון, אקטונל ועוד. במחלות ממאירות השולחות גרורות לעצמות נותנים טיפול תוך וורידי (בעירוי) – "ארדיה" ו/או "זומרה".

2. נוגדן כנגד החלבון RANKL הניתן לטיפול באוסטיאופורוזיס, בחולים אונקולוגיים ובמחלות מטבוליות של העצם. התרופה ניתנת בזריקה תת עורית במינון גבוה לחולים אונקולוגיים (X-GEVA) אחת לחודש ובמינון נמוך אחת לחצי שנה בחולות אוסטיאופורוזיס (PROLIA).

3. טיפולים אימונותרפיים / ביולוגיים כמו למשל Sunitinib (SUTENT) הניתנת לטיפול בסרטן כיליה.

 

מי החולים בסיכון לפתח נמק של הלסת?

בעיקר אלו המקבלים מינונים גבוהים לאורך זמן של התרופות הפוטנטיות – פוסאלן, "זומרה" ו – X-GEVA.

חולים עם מוקדי זיהום פעילים של חלל הפה – עששת ומחלות חניכיים לא מטופלות.
חולים עם מחלות רקע, בעיקר סוכרת.

לכן, כל המטופלים הנדרשים לקחת תרופות אלו, מופנים לבדיקת שיניים ואישור רופא שיניים שהמשך הטיפול הוא בטוח.

לכן, יש להגיע לרופא שיניים הבקיא בנושא הזה ויודע אלו תרופות בעלות פוטנציאל סיכון גבוה יותר.

רצוי לבצע את כל טיפולי השיניים הכירורגיים לפני תחילת הטיפול בתרופות אלו, רצוי שוב, במרפאה שבה מוכרים הפרוטוקולים הטיפוליים בחולים אלו.

במרפאת השיניים של ד"ר טל ברג ניתן ייעוץ וטיפול מקיף בדיוק לחולים הנדרשים לקבל טיפול בתרופות המשפיעות על ריפוי העצם.

נסקרות מחלות הרקע של המטופל, נבדק המצב הדנטלי וניתנת תכנית טיפול מקיפה הכוללת ביצוע וליווי צמוד של המטופל על מנת למזער את הסיכון ככל שניתן לסיבוכים.

ייעוץ לנוטלים תרופות למחלות עצם

ייעוץ לחולים במחלות עצם



    תפריט נגישות

    למידע וייעוץ מקצועי