טיפול שיניים עם מדללי דם

בית / טיפול שיניים עם מדללי דם

מדללי דם (נוגדי קרישה) הם תרופות שנועדו למנוע קרישת דם. הם מתחלקים לשתי קבוצות עיקריות, כשכל קבוצה מתערבת באופן שונה במנגנון קרישת הדם.

 

בשנים האחרונות יצאו תרופות חדשות נוגדות קרישה, חלקן מתערבות בפעילות פקטורי הקרישה וחלקן מפריעות לפעילות תקינה של טסיות הדם ובכך מפריעות להיווצרות קריש דם.

 

1. מדללי דם מהדור הישן  – אספירין (מיקרופירין, קרטיה), פלאביקס, קומדין, קלקסן והפרין הן התרופות הנפוצות מקבוצה זו.


2. מדללי דם מהדור החדש  – פרדקסה, אליקוויס וקסלרטו.

 

נוגדי הקרישה מהדור החדש ניתנים בכדורים (חלקם פעם ביום וחלקם פעמיים ביום) ולא ניתן לנטר את הפעילות שלהם באמצעות בדיקות דם לתפקודי קרישה.

 

חולים רבים נוטלים תרופה אחת לפחות המשפיעה על קרישת הדם. רבים נוטלים שילוב של 2 תרופות לפחות. בדר"כ תרופות אלו ניתנות למניעה של אירועים קרישתיים כמו אחרי התקף לב, צנתור, אחרי אירוע מוחי ואחרי אירועים קרישתיים כמו DVT (פקקת ורידים עמוקה) או תסחיף ריאתי. חולים הסובלים מהפרעת קצב בשם פרפור פרוזדורים, נוטלים אף הם קומדין ולאחרונה יותר ויותר פרדקסה.

 

קבוצה נוספת המשתמשת בזריקות קלקסן הן נשים בהריון הסובלות מקרישיות יתר. הקלקסן ניתן למניעה של הפלות בנשים עם רקע של קרישיות יתר.

 

טיפול שיניים תחת שימוש בנוגדי קרישה


חולים הנוטלים אחת מהתרופות לדילול הדם הנזכרות כאן, או שילוב שלהן, עלולים לדמם בזמן טיפולי שיניים פולשניים (כמו עקירות או ניתוחים). לכן, חולים אלו חייבים לדווח לרופא השיניים על נטילת אחת מהתרופות הללו. רופא השיניים חייב להיות בעל ידע להתמודד עם הדימום הנובע מתרופות אלו.

 

בגלל חשש מאירועים קרישתיים, כמו אירוע מוחי, אין להפסיק את הטיפול בנוגדי הקרישה (מדללי דם) מכל סוג שהוא, על אף טיפול השיניים הצפוי.

 

רופא השיניים חייב להיות בקשר עם ההמטולוג המטפל או הקרדיולוג ולהחליט ביחד על הטיפול שאותו יקבל החולה – יחד עם הטיפול האנטי-קרישתי.

 

נוטלים תרופות מדללות דם או רוצים להתייעץ עם רופא שיניים מומחה ברפואת הפה? פנו אלינו בטופס צור קשר ונשמח לחזור אליכם בהקדם.

 

טל ברג – רופאה מומחית ברפואת הפה ובעלת מרפאת שיניים בצפון לטיפול בחולים בסיכון.

רופא שיניים לנוטלים מדללי דם

צרו איתנו קשר והסירו דאגות

תפריט נגישות

לייעוץ מקצועי